Meseriasul Casei Dumneavoastra

Pentru o casă modernă și funcțională.Instalații care durează, confort garantat

Montarea tablou electric

Montare tablou electric


Montarea unui tablou electric este un proces care implică grijă, cunoștințe tehnice și respectarea normelor de siguranță. Iată câteva detalii, sugestii și sfaturi importante legate de alegerea și montarea siguranțelor automate și a componentelor unui tablou electric.

Planificare și Configurare

Dimensionare și Distribuție: Înainte de montare, e important să determini consumatorii care vor fi alimentați de acest tablou și necesarul de putere. Oferă prioritate distribuirii echilibrate a circuitelor pentru a evita supraîncărcările.
Tipuri de Circuite: Stabilește dacă vei avea circuite dedicate pentru prize, lumină, electrocasnice mari (cuptoare, mașină de spălat) și altele.
Curent Nominal: Asigură-te că fiecare circuit are o siguranță automată potrivită. De exemplu:
10A pentru iluminat
16A pentru prize generale
20-25A pentru electrocasnice mari

https://instalator-electrician.com/wp-content/uploads/2024/10/inlocuirea-tabloului-electric.jpg

Siguranțele Automate

Tipuri de Siguranțe

Siguranțe automate de tip B: Acest tip de sigurante sunt folosite în mod obișnuit în instalațiile rezidențiale. Reacționează rapid la scurtcircuite, dar au un timp de reacție moderat pentru suprasarcini, oferind protecție adecvată pentru majoritatea aparatelor electrice de uz casnic.

Siguranțe automate de tip C: Au o întârziere mai mare decât tipul B și sunt folosite pentru echipamente care au un curent de pornire mai mare (ex: electrocasnice mai mari, cuptoare, compresoare).

Siguranțe automate de tip D: Sunt cele mai lente în reacție și sunt utilizate de obicei în aplicații industriale sau pentru echipamente speciale cu curenți mari de pornire.

 

Capacitatea de ruptura a unei sigurante – este curentul maxim de scurtcircuit pe care siguranța îl poate întrerupe fără a fi afectată. În locuințe, capacitatea de ruptură standard este de 6 kA.

https://instalator-electrician.com/wp-content/uploads/2024/10/04.jpg

Sigurantele Diferentiale

Reprezinta o componenta de circuit importanta pentru siguranța locuinței, deoarece detectează scurgerile de curent și oprește alimentarea pentru a preveni electrocutarea.

Numărul de Circuite și Etichetarea

Un aspect important pentru montarea unu tablou electric il reprezinta gruperea circuitulor în mod eficient și pe categorii: iluminat, prize generale, electrocasnice mari, etc.

 

Deasemenea, se vor etichetează fiecare siguranță automată corespunzător pentru o identificare cat mai ușoară. Aceasta va ajuta în eventuale lucrări de întreținere sau depanare.

Montarea și conectarea tabloului electric

Pasul I

Înainte de a începe montajul propriu-zis al atbloului electric, se va opri alimentarea cu electricitate de la tabloul principal.

Pasul II

Tabloul electric, se va monta intr-un loc sigur și uscat , departe de umezeală sau de temperaturi extreme,departe de orice sursa de apa.

Pasul III

Se vor conecta cablurile electrice,respectând codurile de culoare și ne vom asigură că sunt bine strânse pentru a preveni supraîncălzirea,se vor ordonat, respectând poziționarea și distanțele recomandate între siguranțe.

Sfaturi utile si sugestii

După montarea tabloului, vom verifică funcționarea fiecărui circuit. Vom folosi un multimetru sau un tester de izolație,pentru a măsura continuitatea și izolarea.Astfel ne vom asigura că nu există nici un fel de problema.

Înainte de orice intervenție vom opri alimentarea completă cu tensiune electrica.

Verificam întotdeauna specificațiile tehnice ale siguranțelor pentru a ne asigura ca respecta necesarul de consum al circuitelor.
electrician
Pret Montare Tablou Electric
Pretul afisat reprezinta decat manopere,materialele ne fiind incluse
  • Comenzile telefonice se vor onora in cel mai scurt timp posibil
  • Pretul afisat poate varia funcie de complexitatea lucrarii
Pret -500 Lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *